Pripremna Nastava za Polaganje Maturskog Ispita za Cambridge ispite

Cambridge Ispiti | Pripremni Ispit za Cambridge | Škola Oxford

U saradnji sa Britanskim savetom, Škola Oxford organizuje pripremnu nastavu za polaganje Cambridge ispita.

Termini i uslovi održavanja časova

Program je u potpunosti prilagođen potrebama polaznika i obavezama polaznika, tako da je moguće organizovati nastavu i u prepodnevnim i u poslepodnevnim časovima, kako radnim danima tako i vikendom. Nastava može da traje jedan ili dva semestra sa fondom časova od 32 do 65, u zavisnosti od nivoa znanja polaznika. Nastava može biti grupna ili individualna.

Cambridge Ispiti

U saradnji sa Britanskim savetom, Škola Oxford organizuje pripremnu nastavu za polaganje Cambridge ispita.


KET (Key English Test)

Ket je prvi nivo Kembridž ispita i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku A2. Njim se potvrđuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika. Ispit oponaša situacije iz realnog života i namenjen je polaznicima čije je vladnje jezičkim veštinama engleskog jezika na osnovnom nivou, potrebnim prilikom putovanja u zemlje engleskog govornog područja.

PET (Preliminary English Test)

Pet je drugi nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. U pitanju je ispit srednjeg nivoa koji na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B1. Položen PET ispit ukazuje da je student savladao jezik u toj meri da može da se snađe u uglavnom očekivanim situacijama u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju.

FCE (First Certificate in English)

FCE je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom UK, kao i svuda u svetu.

CAE (Certificate in Advanced English)

CAE je prvi od dva najviša nivoa Kembridž ispita iz engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C1. Od polaznika na ovom nivou očekuje se da se samouvereno snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemljama engleskog govornog područja. CAE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svetu, uključujući i poslodavce.

CPE (Certificate in Proficiency in English)

CPE je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika i na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2. Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, a i mnogi drugi širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Mnogi poslodavci takođe priznaju ovaj sertifikat.

IELTS (International English Language Testing System)

Posedovanje IELTS sertifikata, za osobe kojima engleski nije maternji jezik, je neophodan prilikom studiranja na više od 2.400 koledža i univerziteta u SAD, Evropi i Australiji. Zbog velike rasprostranjenosti, IELTS kao dokaz poznavanja engleskog jezika sve više prihvataju kompanije i državne institucije pri zapošljavanju novih kadrova. Korisiti se i kao deo dokumentacije potrebne za useljenje u neku od zemalja engleskog govornog područja.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) )

TOEFL je test namenjen onima koji planiraju nastavak studija (u inostranstvu) na engleskom jeziku. Rezultate TOEFL ispita priznaje preko 5.000 koledža i univerziteta u preko 90 zemalja kao i sve veći broj univerziteta u Evropi. Testom se procenjuje nivo znanja u jezičkim veštinama: slušanje, upotreba struktura i pisanih izraza, čitanje i pisanje.

Ne propustite Vaš termin za upis!

Pripremna Nastava za Polaganje Maturskog Ispita za Cambridge ispite na teritoriji cele Srbije: